Dit jaar ga ik iets vroeger vieren met mijn schat, mijn man intussen (!), ... Dit is een tipje van de sluier!
 
De schoonouders kregen onlangs een kast cadeau die ik maar al te graag gepersonaliseerde met foto's van alle kleinkinderen. Lang leve Thuur en Magda, de kids en Ikea Bestå Tombo!
P.s. Onze eigen versie van die kast is iets minder artistiek: een sfeervolle foto van het strand tussen St.-Idesbald en DePanne... en mijn vele boeken zorgen voor kleur.
 
Mijn schoonbroer en zijn gezin namen zo'n 3,5 jaar geleden een pleegkindje op in hun gezin (en een klein jaar geleden een tweede). Spijtig genoeg moest Gilles recent bij hen vertrekken. Op vraag van mijn schoonzus maakte ik deze foto ter herinnering aan die speciale jongen.
 
Jaren geleden had ik al een blog waar ik mijn dagdagelijkse beslommeringen poste. Deze viel echter na een tijdje stil... Op 8 december 2012 werd ik mama van Eva en hou al een eindje een blog bij in haar naam - leuk voor de grootouders en ook voor haar als ze groter is.
Tegelijk kriebelt het ook om weer zelf te bloggen, zeker nu ik soms een creatief ideetje uitwerk en bij momenten best trots ben op het resultaat...

Ik neem me alvast voor om hier de komende dagen en weken ook de oude ideetjes te posten!
 
Welke is een leuk en niet bijzonder duur kraamcadeau? De voorbije jaren stelde ik me meermaals deze vraag...
Sinds onze dochter geboren is, deed ik alvast wat leuke ideeën op dankzij deze dames (sorry, dit is niet sexistisch maar ik wacht nog steeds op de eerste heer die me aangenaam weet te verrassen)
 • Mieke P.: een IKEA slabbetje gepersonaliseerd door het hertje erop te appliceren!
 • Barbara V.: naamlabel om in de kleertjes van onze allerliefste te plakken, PlakGemak van Goedgemerkt.nl,
  Hoera, er zit een hertje in de reeks met mogelijke figuurtjes!
 • De blog van Meisjesmama: geboortesetjes bestaand uit wikkeltruitje, broekje en mutsje
 • Via een andere blog (maar weet niet meer welke) een jumpsuite geïnspireerd op het geboortekaartje.
  Analoog: kruippakjes met muts op de blog van Papselpoezen
Weet je nog leuke ideeën? Post ze dan hier als commentaar, ik ben reuze-benieuwd!
 
Omdat het niet alleen de inhoud is die telt maar een leuke verpakking het oog mag strelen, ontwerp ik al een paar jaar zelf onze/mijn wenskaart voor het nieuwe jaar.
 
Eens gelanceerd, ben ik soms moeilijk te stoppen, zo ook voor Eva's geboorte... Het thema van het hertje en de sneeuwvlokjes was nog steeds niet uitgeput. Ook haar kinderkamer moest eraan geloven! Gelukkig voor haar, hield ik me net genoeg in qua kleuren: enkel het wit hield ik over uit het kleurenpalet van het geboortekaartje: het hertje werd omgezet naar een monochrome tekening.
Een een paar dagen geduld, arriveerde de online bestelde sticker bij ons en konden we die voorzichtig beginnen gebruiken. Eerst de sneeuwvlokjes van rondom het hertje geknipt, hertje op de muur gepositioneerd en nadien volgden de sneeuwvlokjes in vlagen... De meest recent gekleefde belandden op haar nieuwe, knalroze IKEA kleerkast die op deze manier ook een persoonlijke touch kreeg!

Aanvulling (12/02): ik ben nu pas gaan beseffen dat ik beter nog 2 extra kleine hertjes op het stickervel zou moeten zetten hebben samen met haar naam. Dat zouden de perfecte stickers zijn voor op de achterruit van mama's en van papa's auto...
 
Zoals bij het kaartje, vonden we het ook zonde om voor de suikerbonen, belachelijk veel geld te betalen voor onpersoonlijke zaken. Ik maakte er dus een punt van om die ook in hetzelfde thema te steken en begon een queeste naar inspiratie, verpakkingen, labels, lintjes, bonen, potloden, bokalen bellenblazer, snoepbeertjes, etc.
Hieronder alvast de lijst van de resultaten:
 • Doopsuiker in 3 kleuren (wit, rood en mandarijn), merk Van Parys, gekocht bij Supra Bazar (de goedkoopste!)
 • Snoepbeertjes eenvoudigweg in Colruyt gekocht
 • Lint, witte kubusdoosjes, transparante kubusjes en hoge witte zakjes via Ava
 • Bellenblazers dankzij een actie in Zeeman
 • Potloden in reclame bij Action
 • Drukwerk, deel 1:
  zowel de labels op de zakjes als de wikkels rond de doosjes via onze huisdrukker, Luc Daelman (die me meer dan eens, en heel terecht, zot verklaarde)
 • Drukwerk, deel 2:
  zelfklevende labels op potloden en bellenblazers alsook de labels op de bokalen uit onze eigen printer op stickervellen (A4) die hier nog lagen... 
 • Zo'n prachtige kleine strikjes maak je gemakkelijk zelf, mits het volgen van deze handleiding
 • Houten dienbord in Dille & Kamille
 • Bokaal 1 (Iittala) stond hier nog, bokaal 2 is eigenlijk een vaas van IKEA...
 • Het speelgoed/cadeau voor dochterlief, Rudolf the-red-nosed-reindeer, paste volledig in het bijna-kerst- en hertjes- thema en belandde dus op haar geboortelijst waar hij snel gekozen werd
 
Voor de geboorte van mijn dochter, leefde ik me volledig uit: eigen geboortekaartje en de uitnodiging voor de babyborrel in dezelfde stijl. In het kaartje zijn er 2 vouwlijnen maar eens dichtgevouwen zie je aan beide kanten nog een deeltje van het achterliggend deel... Je moet het zien om het te snappen ;-)
Uiteraard moest(en) deze in een kleurrijke enveloppe. Hetzelfde thema werd consequent doorgetrokken in een gepersonaliseerde postzegel en bijhorend adressticker!
Voor de familie in Frankrijk kwam er nog een vertaalde variant bij in de enveloppe, op lichter papier...
Terwijl ik dan toch de smaak te pakken had, startte ik direct ook een blog voor mijn kleine meid alwaar ook een gepaste figuur bovenaan toegevoegd werd.
 
Ik kocht het boek en was direct verkocht; dit ontzettend handige tasje maakte ik als allereerste! Het is zo praktisch dat het er al héél wat avonturen en uitstapjes op zitten heeft - verbazingwekkend hoeveel ik erin kwijt kan ;-)